Flag

Sernik na zimno z czarną porzeczką

12 - 15 porcji
Średni
40 min
Sernik na zimno Dr. Oetkera w wersji z czarną porzeczką
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
1 opak.biszkoptów
150 gporzeczek czarnych
3 - 4 łyżkicukru pudru
500 mlmleka (schłodzonego)
1 opak.Sernika na zimno Dr. Oetkera
150 gjogurtu naturalnego typu greckiego
Do dekoracji
5 - 6 szt.bezy (małe)
50 gporzeczek czarnych

Zobacz produkty

Picture - Sernika na zimno Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Tortownice o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty. Porzeczki umyj, oczyść z gałązek, zmiksuj z cukrem pudrem, a następnie przetrzyj przez sitko. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj jogurt grecki i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Połowę masy wyłóz na biszkopty i wyrównaj. Do drugiej części masy dodaj przetarte porzeczki, wymieszaj dokłądnie i wyłóż na białą warstwę sernikową. Całość wyrównaj, posyp porzeczkami i wstaw do lodówki na 1 h do schłodzenia.

2

Dekorowanie

Przed podaniem wierzch sernika udekoruj pokruszonymi bezikami i porzeczkami.