PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik na zimno z czarną porzeczką

Sernik na zimno Dr. Oetkera w wersji z czarną porzeczką 

12 - 15 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik na zimno z czarną porzeczką

Ciasto:

1 opak. biszkoptów
150 g porzeczek czarnych
3 - 4 łyżki cukru pudru
500 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera
150 g jogurtu naturalnego typu greckiego

Do dekoracji:

5 - 6 szt. bezy (małe)
50 g porzeczek czarnych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownice o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty. Porzeczki umyj, oczyść z gałązek, zmiksuj z cukrem pudrem, a następnie przetrzyj przez sitko. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj jogurt grecki i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Połowę masy wyłóz na biszkopty i wyrównaj. Do drugiej części masy dodaj przetarte porzeczki, wymieszaj dokłądnie i wyłóż na białą warstwę sernikową. Całość wyrównaj, posyp porzeczkami i wstaw do lodówki na 1 h do schłodzenia.

2

Dekorowanie

Przed podaniem wierzch sernika udekoruj pokruszonymi bezikami i porzeczkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik na zimno z czarną porzeczką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 678 kJ
162 kcal
699 kJ
167 kcal
Tłuszcz 3.85 g 3.97 g
Węglowodany 28.10 g 28.96 g
Białko 4.69 g 4.84 g