Sernik na zimno z białą czekoladą i wanilią

Delikatny sernik bez pieczenia na spodzie z herbatników. Biała czekolada w masie sprawia, że sernik możesz przygotować bez dodatku żelatyny.

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik na zimno z białą czekoladą i wanilią

Spód:

140 g herbatników
2 czubate łyżeczki Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
90 g masła (rozpuszczonego)

Masa serowa:

600 g jogurtu skyr (typu islandzkiego)
2 - 3 łyżeczki Pasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii 50 g Dr. Oetkera
300 g czekolady białej
250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)

Galaretka malinowa:

350 ml wody
1 opak. Galaretki krystalicznej smak truskawka-wanilia Dr. Oetkera
400 g malin

Przygotowanie

Przygotowanie

1

Spód z ciasteczek

Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia (tylko dno).
Herbatniki pokrusz na piasek, połącz z czarnym kakao a następnie dodaj rozpuszczone masło i dokładnie wymieszaj.
Wyłóż masę z herbatników równomiernie na dno formy, wyrównaj i dociśnij aby utworzyć spód.
Odstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej.

2

Masa serowa

Skyr wystaw wcześniej z lodówki, by ogrzał się do temperatury pokojowej.
W większym naczyniu wymieszaj jogurt z pastą waniliową.
Czekoladę rozpuść stopniowo na niewielkiej mocy w mikrofalówce lub w misce ustawionej nad gotującą się wodą. Często mieszaj aby czekolada równomiernie się rozpuszczała.
Rozpuszczoną czekoladę połącz dokładnie ze skyrem.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno i wmieszaj do przygotowanej wcześniej masy do połączenia się składników.
Przelej masę do formy na przygotowany spód, wyrównaj i odstaw do lodówki do stężenia na co najmniej 1 h. 

3

Galaretka malinowa

Do wrzątku wsyp galaretkę krystaliczną, mieszaj do jej rozpuszczenia i odstaw do przestudzenia.
Maliny zmiksuj blenderem, a następnie połącz z galaretką. Odstaw do lodówki do schłodzenia, aż galaretka lekko zgęstnieje i zacznie nabierać żelowej konsystencji.
Lekko zgęstniałą galaretkę malinową wylej na wierzch sernika. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia na ok. 3 h.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik na zimno z białą czekoladą i wanilią

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1612 kJ
385 kcal
862 kJ
206 kcal
Tłuszcz 23.65 g 12.65 g
Węglowodany 34.35 g 18.37 g
Białko 11.01 g 5.89 g
Ustawienia plików cookie

Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio  dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.

 

Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w  każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.

Niezbędne

Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.

Zawsze aktywne
Analityczne

Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.

aktywne

nieaktywne

Marketingowe/remarketingowe/udostępnianie danych stronom trzecim

Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.

aktywne

nieaktywne

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.

585 111 001

Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.

You have questions or concerns?

Thank you for your message.