PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik na zimno jagodowy

Sernik na zimno Dr. Oetkera w wersji z jagodami 

12 - 15 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik na zimno jagodowy

Ciasto:

1 opak. biszkoptów
250 g jagód
2 - 3 łyżki cukru pudru
600 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera

Do dekoracji:

250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 łyżeczka cukru pudru
50 g jagód

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownice o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty. Jagody opłucz i zmiksuj dokładnie z cukrem pudrem. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj mus jagodowy i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Gotową masę sernikową wyłóż na spód z biszkoptów i wyrównaj.

2

Dekorowanie

Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem na sztywno i wyłóz równomiernie na wierzch sernika. Udekoruj świeżymi jagodami. Wstaw do lodówki do schłodzenia na ok. 1 h.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik na zimno jagodowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 837kJ
200kcal
729kJ
174kcal
Tłuszcz 8.99g 7.82g
Węglowodany 25.74g 22.38g
Białko 4.76g 4.14g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!