PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik na zimno jagodowy

Sernik na zimno Dr. Oetkera w wersji z jagodami 

12 - 15 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik na zimno jagodowy

Ciasto:

1 opak. biszkoptów
250 g jagód
2 - 3 łyżki cukru pudru
600 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera

Do dekoracji:

250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 łyżeczka cukru pudru
50 g jagód

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownice o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty. Jagody opłucz i zmiksuj dokładnie z cukrem pudrem. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj mus jagodowy i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Gotową masę sernikową wyłóż na spód z biszkoptów i wyrównaj.

2

Dekorowanie

Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem na sztywno i wyłóz równomiernie na wierzch sernika. Udekoruj świeżymi jagodami. Wstaw do lodówki do schłodzenia na ok. 1 h.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik na zimno jagodowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 837kJ
200kcal
729kJ
174kcal
Tłuszcz 8.99g 7.82g
Węglowodany 25.74g 22.38g
Białko 4.76g 4.14g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt