PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik królewski z malinami i mascarpone

Sernik królewski

o 24 porcje

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik królewski z malinami i mascarpone

Ciasto:

1 opak. Sernika królewskiego Dr. Oetkera
80 g masła (miękkiego)
1 szt. jajek
2 łyżki wody

Masa serowa:

250 g serka mascarpone
1000 g twarogu (mielonego)
120 g cukru pudru
5 szt. jajek
350 g malin

Do dekoracji:

1 łyżka cukru pudru
50 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C. Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło, jajko i 2 łyżki wody. Zagnieć ciasto tak, aby było gładkie. Wylep ciastem dno blaszki.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 15 min.

3

Masa serowa

Serek mascarpone przełóż do miski i zmiksuj. Dodaj twaróg, mieszankę do masy serowej oraz przesiany cukier puder. Żółtka oddziel od białek, dodaj do masy i zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy serowej. Na upieczony i przestudzony spód wyłóż świeże maliny. Przelej masę serową i rozprowadź równomiernie.

4

Pieczenie

Blachę z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  160 °C

Piekarnik elektryczny:  160 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 70 min.

Po upieczeniu uchyl lekko drzwiczki piekarnika i pozostaw ciasto do wystudzenia.

5

Dekorowanie

Sernik posyp cukrem pudrem i udekoruj malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik królewski z malinami i mascarpone

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 971kJ
232kcal
854kJ
204kcal
Tłuszcz 8.86g 7.78g
Węglowodany 26.83g 23.53g
Białko 11.97g 10.50g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

 NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!