PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem

Pyszny sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem

12 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem

Masa serowa:

1000 g twarogu trzykrotnie zmielonego
30 g mąki kokosowej
150 - 180 g Cukru brzozowego - Ksylitolu z Finlandii Dr. Oetkera
5 szt. jajek
40 g mąki ziemniaczanej
200 ml śmietanki 30% tł.

Polewa:

100 g czekolady gorzkiej
100 ml śmietanki 30% tł.
20 g Cukru brzozowego - Ksylitolu z Finlandii Dr. Oetkera
30 g wiórków kokosowych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.

2

Masa serowa

Wszystkie składniki do masy serowej umieść w misce i dokładnie zmiksuj, do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę serową delikatnie przełóż do tortownicy.

3

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  170 °C

Piekarnik elektryczny:  170 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 90 min.

Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia w uchylonym piekarniku, a następnie schłodź je w lodówce. Schłodzone ciasto udekoruj polewą.

4

Polewa

W małym garnku umieść czekoladę, śmietankę i ksylitol. Podgrzewaj na małej mocy palnika, ciągle mieszając. Gdy polewa będzie jednolita wylej ją na wystudzony sernik. Posyp wiórkami kokosowymi i odstaw do schłodzenia, na ok. 1 h.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1290kJ
308kcal
779kJ
186kcal
Tłuszcz 0g 0g
Węglowodany 27.85g 16.88g
Białko 0g 0g