PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem

Pyszny sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem

12 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem

Masa serowa:

1000 g twarogu trzykrotnie zmielonego
30 g mąki kokosowej
150 - 180 g Cukru brzozowego - Ksylitolu z Finlandii Dr. Oetkera
5 szt. jajek
40 g mąki ziemniaczanej
200 ml śmietanki 30% tł.

Polewa:

100 g czekolady gorzkiej
100 ml śmietanki 30% tł.
20 g Cukru brzozowego - Ksylitolu z Finlandii Dr. Oetkera
30 g wiórków kokosowych

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.

2

Masa serowa

Wszystkie składniki do masy serowej umieść w misce i dokładnie zmiksuj, do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę serową delikatnie przełóż do tortownicy.

3

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  170 °C

Piekarnik elektryczny:  170 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 90 min.

Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia w uchylonym piekarniku, a następnie schłodź je w lodówce. Schłodzone ciasto udekoruj polewą.

4

Polewa

W małym garnku umieść czekoladę, śmietankę i ksylitol. Podgrzewaj na małej mocy palnika, ciągle mieszając. Gdy polewa będzie jednolita wylej ją na wystudzony sernik. Posyp wiórkami kokosowymi i odstaw do schłodzenia, na ok. 1 h.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1290kJ
308kcal
779kJ
186kcal
Tłuszcz 15.22g 9.22g
Węglowodany 27.85g 16.88g
Białko 21.26g 12.89g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!