Flag

Sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem

12 porcji
Średni
20 min
Pyszny sernik kokosowy z cukrem brzozowym -  ksylitolem
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Masa serowa
1000 gtwarogu trzykrotnie zmielonego
30 gmąki kokosowej
150 - 180 gksylitolu
5 szt.jajek
40 gmąki ziemniaczanej
200 mlśmietanki 30% tł.
Polewa
100 gczekolady gorzkiej
100 mlśmietanki 30% tł.
20 gksylitolu
30 gwiórków kokosowych

Zobacz produkty

1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.

2

Masa serowa

Wszystkie składniki do masy serowej umieść w misce i dokładnie zmiksuj, do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę serową delikatnie przełóż do tortownicy.

3

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: 90 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C


Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia w uchylonym piekarniku, a następnie schłodź je w lodówce. Schłodzone ciasto udekoruj polewą.

4

Polewa

W małym garnku umieść czekoladę, śmietankę i ksylitol. Podgrzewaj na małej mocy palnika, ciągle mieszając. Gdy polewa będzie jednolita wylej ją na wystudzony sernik. Posyp wiórkami kokosowymi i odstaw do schłodzenia, na ok. 1 h.