PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Przezroczysta glazura na owoce

Przezroczysta polewa na owoce do deseru lub ciasta

1 porcja

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Przezroczysta glazura na owoce

Składniki:

2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
100 ml wody (wrzącej)
1 łyżeczka cukru

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 5 minut. Wrzątek przelej do miseczki, dodaj cukier. Wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Żelatynę dokładnie wyciśnij i dodaj do wody z cukrem, wymieszaj.

2

Odstaw do wystudzenia, mieszając od czasu do czasu. Galaretkę odstaw na chwilę do lodówki, kontrolując jej gęstość. Kiedy zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze płynną konsystencję, pędzelkiem równomiernie pokryj nią owoce.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Przezroczysta glazura na owoce

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 134kJ
32kcal
126kJ
30kcal
Tłuszcz 0g 0g
Węglowodany 4.97g 4.60g
Białko 2.91g 2.70g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej