PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Przekładaniec waniliowo - kajmakowy

Pyszne ciasto z kremem bez pieczenia. Proste do wykonania, a efekt finalny zaskakuje! Na przekładaniec składa się masa krówkowa, budyniowa oraz śmietanka

o 25 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Przekładaniec waniliowo - kajmakowy

Ciasto:

o 500 g herbatników
1 puszka kajmaku masy krówkowej (ok. 450 g)
750 ml mleka
2 opak. Budyniu smak śmietankowy Dr. Oetkera
500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 łyżeczki Pasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii Dr. Oetkera
20 g cukru pudru
50 g czekolady gorzkiej

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Blachę o wym. 23 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na spodzie warstwę herbatników. Masę kajmakową wyłóż równomiernie na herbatnikach i przykryj drugą warstwą herbatników. Z porcji mleka odlej do garnka ok. 500 ml, dodaj cukier i masło, zagotuj. Budynie rozmieszaj z pozostałą częścią mleka, wlej do wcześniej zagotowanego mleka. Zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej od razu na herbatniki, przykryj kolejną warstwą herbatników. Owiń formę folią spożywczą i odstaw do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno razem z pastą z wanilii i cukrem pudrem. Wyłóż równomiernie na wystudzone ciasto. Czekoladę zetrzyj na tarce na dużych oczkach, posyp nią wierzch ciasta. Odstaw ciasto na kilka godzin do lodówki do schłodzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Przekładaniec waniliowo - kajmakowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1030kJ
246kcal
1063kJ
254kcal
Tłuszcz 10.98g 11.32g
Węglowodany 32.08g 33.08g
Białko 4.62g 4.76g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej