
Przezroczysta glazura na owoce
1 porcja
Łatwy
40 min
Przezroczysta polewa na owoce do deseru lub ciasta
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
1
Sposób przygotowania
Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 5 minut. Wrzątek przelej do miseczki, dodaj cukier. Wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Żelatynę dokładnie wyciśnij i dodaj do wody z cukrem, wymieszaj.
2
Odstaw do wystudzenia, mieszając od czasu do czasu. Galaretkę odstaw na chwilę do lodówki, kontrolując jej gęstość. Kiedy zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze płynną konsystencję, pędzelkiem równomiernie pokryj nią owoce.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Ciasteczka francuskie z glazurowaną brzoskwinią![]()

50 MinŁatwy
Ciasteczka francuskie z glazurowaną brzoskwinią
50 MinŁatwy
Ciasteczka francuskie z glazurowaną brzoskwinią
Placek ze śliwkami![]()

130 MinŁatwy
Placek ze śliwkami
130 MinŁatwy
Placek ze śliwkami
Babeczki sezamkowe![]()

57 MinŁatwy
Babeczki sezamkowe
57 MinŁatwy
Babeczki sezamkowe
Babeczki z czekoladową nutą![]()

74 MinŁatwy
Babeczki z czekoladową nutą
74 MinŁatwy
Babeczki z czekoladową nutą
Przekładaniec waniliowo - kajmakowy![]()

40 MinŁatwy
Przekładaniec waniliowo - kajmakowy
40 MinŁatwy
Przekładaniec waniliowo - kajmakowy
Pyszna szarlotka![]()

105 MinŁatwy
Pyszna szarlotka
105 MinŁatwy
Pyszna szarlotka
Ciasteczka Jeże![]()

65 MinŁatwy
Ciasteczka Jeże
65 MinŁatwy
Ciasteczka Jeże