Flag

Przezroczysta glazura na owoce

1 porcja
Łatwy
40 min
Przezroczysta polewa na owoce do deseru lub ciasta
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
2 listkiŻelatyny w listkach Dr. Oetkera
100 mlwody (wrzącej)
1 łyżeczkacukru

Zobacz produkty

Picture - Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 5 minut. Wrzątek przelej do miseczki, dodaj cukier. Wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Żelatynę dokładnie wyciśnij i dodaj do wody z cukrem, wymieszaj.

2

Odstaw do wystudzenia, mieszając od czasu do czasu. Galaretkę odstaw na chwilę do lodówki, kontrolując jej gęstość. Kiedy zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze płynną konsystencję, pędzelkiem równomiernie pokryj nią owoce.