Flag

Przekładane wafle - Domino

ok. 15 - 20 sztuk
Średni
40 min
Przesmaczne wafle przekładane masą czekoladową śmietankową
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
2 łyżeczkiŻelatyny 50 g Dr. Oetkera
2 łyżkimleka
250 mlśmietanki 30% tł.
2 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
5 - 10 kropliAromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
4 szt.wafli
Do dekoracji
1 opak.Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1 opak.dekoracji z czekolady
1 opak.Perełek srebrnych Dr. Oetkera
1 opak.Pisaków cukrowych Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Żelatyny 50 g Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Picture - Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
Picture - Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
Picture - Perełek srebrnych Dr. Oetkera
Picture - Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszaj z mlekiem. Do garnka wlej śmietankę, dodaj polewę i aromat, podgrzewaj cały czas mieszając. Do namoczonej żelatyny dodaj dwie łyżki gorącej masy czekoladowej, energicznie wymieszaj, a następnie połącz z resztą masy czekoladowej. Całość podgrzewaj na małym ogniu do momentu połączenia się wszystkich składników. Odstaw do ostudzenia. Wafle przełóż przygotowaną masą czekoladową.

2

Dekorowanie

Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch wafli polej polewą. Odstaw do ostygnięcia. Ciasto pokrój na prostokąty o wym. 2 x 4 cm. Udekoruj dekoracjami z czekolady, perełkami oraz pisakiem cukrowym białym.