PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Przekładane wafle - Domino

Przesmaczne wafle przekładane masą czekoladową śmietankową

ok. 15 - 20 sztuk

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Przekładane wafle - Domino

Składniki:

2 łyżeczki Żelatyny 50 g Dr. Oetkera
2 łyżki mleka
250 ml śmietanki 30% tł.
2 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
5 - 10 kropli Aromatu pomarańczowego Dr. Oetkera
4 szt. wafli

Do dekoracji:

1 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
1 opak. Serduszek z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera
1 opak. Perełek srebrnych Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać z mlekiem. Do garnka wlać śmietankę, dodać polewę i aromat, podgrzewać cały czas mieszając. Do namoczonej żelatyny dodać dwie łyżki gorącej masy czekoladowej, energicznie wymieszać, a następnie połączyć z resztą masy czekoladowej. Całość podgrzewać na małym ogniu do momentu połączenia się wszystkich składników. Odstawić do ostudzenia. Wafle przełożyć przygotowaną masą czekoladową.

2

Dekorowanie

Polewę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej. Wierzch wafli polać polewą. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto kroić na prostokąty o wym. 2 x 4 cm. Udekorować serduszkami z czekolady, perełkami oraz pisakiem cukrowym białym.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Przekładane wafle - Domino

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 909 kJ
217 kcal
1817 kJ
434 kcal
Tłuszcz 14 g 28 g
Węglowodany 20.34 g 40.69 g
Białko 1.98 g 3.97 g