PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Nadziewane ruloniki z szynki

Serowo - jajeczna pasta owinięta w plastrach szynki w galarecie

6 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Nadziewane ruloniki z szynki

Składniki:

3 szt. marchwi
1 szt. korzeń pietruszki
0,5 szt. selera
1 szt. pora
1000 ml wody
1 łyżeczka soli
1 szt. liści laurowych
2 szt. ziela angielskiego
1 szczypta pieprzu
1 szt. cebuli (w łupinie)
0,5 pęczki natka pietruszki
1 opak. Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
3 szt. jajek
200 g serka typu Philadelphia
1 łyżka chrzanu
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu
12 plastrów szynki

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę, seler, por obierz i umyj, umieść w garnku wszystkie warzywa. Wlej wodę i zagotuj. Dodaj sól, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Zmniejsz ogień. Cebulę nieobraną połóż na palniku kuchenki i opal ją ogniem, włóż do garnka z warzywami. Na końcu dodaj gałązki natki pietruszki (zostaw trochę do farszu i dekoracji). Garnek przykryj pokrywką, ale nie szczelnie. Gotuj około pół godziny na małym ogniu do miękkości warzyw. Po ugotowaniu przecedź wywar przez gazę.

2

Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie przez 5 minut, odciśnij. Dodaj do gorącego bulionu (500 ml), wymieszaj do rozpuszczenia żelatyny. W czasie przygotowywania ruloników wystudzony bulion wstaw do lodówki i mieszaj od czasu do czasu do uzyskania żelowej konsystencji.

3

Jajka ugotuj, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce. Serek wymieszaj z chrzanem, startymi jajkami i posiekaną natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

4

Każdy plaster szynki posmaruj grubo pastą jajeczno-serową i zwiń w roladkę. Ułóż roladki ciasno na półmisku i udekoruj gałązkami natki pietruszki. Zalej tężejącym bulionem z żelatyną. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Nadziewane ruloniki z szynki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 942kJ
225kcal
226kJ
54kcal
Tłuszcz 12.43g 3.00g
Węglowodany 11.47g 2.77g
Białko 20.40g 4.93g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt