PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Nadziewane ruloniki z szynki

Serowo - jajeczna pasta owinięta w plastrach szynki w galarecie

6 porcji

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Nadziewane ruloniki z szynki

Składniki:

3 szt. marchwi
1 szt. korzeń pietruszki
0,5 szt. selera
1 szt. pora
1000 ml wody
1 łyżeczka soli
1 szt. liści laurowych
2 szt. ziela angielskiego
1 szczypta pieprzu
1 szt. cebuli (w łupinie)
0,5 pęczki natka pietruszki
1 opak. Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
3 szt. jajek
200 g serka typu Philadelphia
1 łyżka chrzanu
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu
12 plastrów szynki

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę, seler, por obierz i umyj, umieść w garnku wszystkie warzywa. Wlej wodę i zagotuj. Dodaj sól, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Zmniejsz ogień. Cebulę nieobraną połóż na palniku kuchenki i opal ją ogniem, włóż do garnka z warzywami. Na końcu dodaj gałązki natki pietruszki (zostaw trochę do farszu i dekoracji). Garnek przykryj pokrywką, ale nie szczelnie. Gotuj około pół godziny na małym ogniu do miękkości warzyw. Po ugotowaniu przecedź wywar przez gazę.

2

Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie przez 5 minut, odciśnij. Dodaj do gorącego bulionu (500 ml), wymieszaj do rozpuszczenia żelatyny. W czasie przygotowywania ruloników wystudzony bulion wstaw do lodówki i mieszaj od czasu do czasu do uzyskania żelowej konsystencji.

3

Jajka ugotuj, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce. Serek wymieszaj z chrzanem, startymi jajkami i posiekaną natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

4

Każdy plaster szynki posmaruj grubo pastą jajeczno-serową i zwiń w roladkę. Ułóż roladki ciasno na półmisku i udekoruj gałązkami natki pietruszki. Zalej tężejącym bulionem z żelatyną. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Nadziewane ruloniki z szynki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 942kJ
225kcal
226kJ
54kcal
Tłuszcz 12.43g 3.00g
Węglowodany 11.47g 2.77g
Białko 20.40g 4.93g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!