PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Mini bezy z kremem malinowym

Mini bezy z kremem malinowym z Cukrem wanilinowym Premium Dr. Oetkera

6 sztuk

średni 30 min

Składniki

Składniki

do przepisu Mini bezy z kremem malinowym

Składniki:

3 szt. białka
120 g cukru

Masa malinowa:

200 szt. malin
250 ml śmietanki 30% tł.
1 łyżeczka Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
2 łyżki cukru pudru
1 opak. Śmietan-fixu Dr. Oetkera

Do dekoracji:

50 g malin

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 115°C , użyj funkcji termoobiegu.
Białka ubij na pianę stopniowo dodając cukier, aż do uzyskania gęstej i błyszczącej masy. Następnie przełóż bezę do woreczka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wyciskaj na blaszce 6 okrągłych bez (z płaską podstawą i wyższymi brzegami). 

2

Pieczenie

Bezy wstaw do piekarnika i susz. Po upieczeniu pozostaw bezy do wystudzenia w uchylonym piekarniku.

Piekarnik elektryczny: 115 °C

Czas suszenia: ok. 90 min.

3

Masa śmietanowa

Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sitko.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem wanilinowym dodając pod koniec cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem.
Bitą śmietanę wymieszaj z przetartymi malinami. Przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i napełnij kremem bezy.

4

Dekorowanie

Bezy udekoruj malinami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Mini bezy z kremem malinowym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1030 kJ
246 kcal
808 kJ
193 kcal
Tłuszcz 12.66 g 9.97 g
Węglowodany 32.40 g 25.52 g
Białko 3.37 g 2.65 g