PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Markizy biszkoptowe

Biszkopciki z budyniem waniliowym

ok. 10 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Markizy biszkoptowe

Składniki:

250 ml mleka
1 opak. Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru
100 g masła (miękkiego)
1 opak. biszkoptów

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Z 250 ml zimnego mleka odlej 100 ml i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do miseczki, przykryj folią spożywczą i wystudź.

2

Miękkie masło utrzyj na jasną puszystą masę, dodawaj stopniowo budyń i zmiksuj krótko do połączenia składników. Następnie małą łyżeczką nakładaj niewielkie porcje kremu na płaską stronę biszkoptu. Przykryj drugim biszkoptem delikatnie dociskając tak, aby budyń rozprowadził się po całej powierzchni biszkoptu.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Markizy biszkoptowe

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 657 kJ
157 kcal
1214 kJ
290 kcal
Tłuszcz 9.56 g 17.70 g
Węglowodany 16.08 g 29.77 g
Białko 1.86 g 3.45 g