
Marcepanowe jajeczka
16 sztuk
Łatwy
40 min
Jajeczka z marcepanu są proste i przyjemne w przygotowaniu
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Składniki
200 g
masy marcepanowej
1 opak.
Przygotowanie:
Czas pracy :
40 min
Sposób przygotowania
Masę marcepanową podziel na 16 części i utocz jajeczka. Jajeczka nabij na wykałaczki. W kąpieli wodnej rozpuść polewy, odetnij róg opakowania i polej nią jajeczka i udekoruj posypkami. Wykałaczki wbij w kawałek styropianu, by ociekły. Kiedy czekolada zastygnie, odkrój delikatnie resztki ociekającej czekolady, powyciągaj patyczki i zapakuj w torebeczki.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Budyń waniliowy z sosem czekoladowym![]()

30 MinŁatwy
Budyń waniliowy z sosem czekoladowym
30 MinŁatwy
Budyń waniliowy z sosem czekoladowym
Aromatyczny grzaniec z korzenną nutą przypraw![]()

20 MinŁatwy
Aromatyczny grzaniec z korzenną nutą przypraw
20 MinŁatwy
Aromatyczny grzaniec z korzenną nutą przypraw
Deser Truskawka![]()

20 MinŁatwy
Deser Truskawka
20 MinŁatwy
Deser Truskawka
Puszysty Miś![]()

20 MinŁatwy
Puszysty Miś
20 MinŁatwy
Puszysty Miś
Lody z masą śmietankowo-czekoladową![]()

20 MinŁatwy
Lody z masą śmietankowo-czekoladową
20 MinŁatwy
Lody z masą śmietankowo-czekoladową
Markizy biszkoptowe![]()

20 MinŁatwy
Markizy biszkoptowe
20 MinŁatwy
Markizy biszkoptowe
Deser z kisielem i kiwi![]()

20 MinŁatwy
Deser z kisielem i kiwi
20 MinŁatwy
Deser z kisielem i kiwi