PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Leczo

Wspaniały posmak węgierskiego lata

o 10 słoików (po 200 ml)

średnie 60 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Leczo

Składniki:

1000 g pomidorów
600 g papryki czerwonej
200 g kalarepy
200 g gruszek (bez skóry i gniazd nasiennych)
3 ząbki czosnku (startego)
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka papryki słodkiej (mielonej)
200 ml wody
2 opak. Żelfixu 3:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć we wrzącej wodzie przez 3-4 minuty, obrać ze skórki, wyciąć nasady łodyżek, oczyścić z pestek, pokroić na małe cząstki. Paprykę czerwoną oczyścić z gniazd nasiennych, posiekać na drobną kostkę. Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce (małe wiórki). Gruszkę obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zetrzeć drobno. Do garnka wsypać wszystkie warzywa, dodać kostki rosołowe, sól, paprykę i wodę.

Gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Odstawić z ognia, wsypać Żelfixy dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok. 5 minut ciągle mieszając.

Gorące leczo nakładać do wyparzonych, suchych słoików (do pełna). Natychmiast szczelnie zamknąć, ułożyć do góry dnem na około 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Leczo

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 42kJ
10kcal
142kJ
34kcal
Tłuszcz 0.08g 0.27g
Węglowodany 2.22g 7.67g
Białko 0.30g 1.02g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!