PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Kokosowa Panna Cotta z owocami leśnymi

Pyszny deser z mleka kokosowego i żelatyny w listkach

o 4 porcje

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Kokosowa Panna Cotta z owocami leśnymi

Składniki:

1 opak. Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
150 g mieszanki owoców mrożonych (owoce leśne)
1 opak. Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
1 łyżeczka masła
250 ml śmietanki 30% tł.
200 ml mleczka kokosowego
40 g cukru

Do dekoracji:

4 szt. malin
8 listków mięty

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

2 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Mrożone owoce przełóż do garnka. Dodaj cukier wanilinowy. Podgrzewaj do rozmrożenia wszystkich owoców i je zblenduj. Odsącz listki w dłoni. Dodaj odciśnięta żelatynę do ciepłej masy owocowej. Dokładnie wymieszaj. Przelej równomiernie do małych foremek, wcześniej wysmarowanych masłem. Odstaw do lodówki na ok. 2 h do stężenia.

2

4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Śmietankę, mleko kokosowe i cukier umieść w garnku. Podgrzej, aż masy się połączą. Odsącz listki w dłoni. Odciśniętą żelatynę dodaj do podgrzanej śmietanki z mleczkiem kokosowym. Dokładnie wymieszaj. Przelej do stężonej masy owocowej. Wstaw do lodówki na ok. 2 h do całkowitego stężenia.

3

Dekorowanie

Przed podaniem, każdą foremkę zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie i odwracając ją do góry dnem nad talerzykiem, wyłóż deser. Udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Kokosowa Panna Cotta z owocami leśnymi

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1491kJ
356kcal
875kJ
209kcal
Tłuszcz 29.75g 17.50g
Węglowodany 18.04g 10.61g
Białko 3.99g 2.35g