PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Karmelowe brownie z krówkami

Pyszne brownie z kakao

16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Karmelowe brownie z krówkami

Składniki:

300 g cukru trzcinowego
200 g czekolady 70%
200 g masła
50 ml mleka
50 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
100 g mąki
1 szczypta soli
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
4 szt. jajek
100 g orzechów włoskich (posiekanych)
200 g cukierków "krówek" (posiekanych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Kwadratową foremkę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. W garnku umieść cukier, czekoladę, masło i mleko. Podgrzewaj, aż do rozpuszczenia się składników. Przelej masę do miski i odstaw do przestygnięcia. Do drugiej miski przesiej kakao, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Suche składniki dokładnie wymieszaj. Do masy czekoladowej wmieszaj jajka, a następnie partiami dodawaj suche składniki. Na końcu dodaj pokrojone orzechy włoskie oraz 150 g posiekanych krówek. Ciasto przełóż do foremki. Górę posyp pozostałą ilością posiekanych krówek.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 30 min.

Upieczone ciasto będzie na środku bardziej płynne. Przed podaniem należy je wystudzić, a następnie dokładnie schłodzić minimum 3 h w lodówce.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Karmelowe brownie z krówkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1599kJ
382kcal
1779kJ
425kcal
Tłuszcz 22.42g 24.91g
Węglowodany 38.65g 42.94g
Białko 6.16g 6.84g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej