PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Karmelowe brownie z krówkami

Pyszne brownie z kakao

16 porcji

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Karmelowe brownie z krówkami

Składniki:

300 g cukru trzcinowego
200 g czekolady 70%
200 g masła
50 ml mleka
50 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
100 g mąki
1 szczypta soli
1 łyżeczka Proszku do pieczenia 15 g Dr. Oetkera
4 szt. jajek
100 g orzechów włoskich (posiekanych)
200 g cukierków "krówek" (posiekanych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Kwadratową foremkę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. W garnku umieść cukier, czekoladę, masło i mleko. Podgrzewaj, aż do rozpuszczenia się składników. Przelej masę do miski i odstaw do przestygnięcia. Do drugiej miski przesiej kakao, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Suche składniki dokładnie wymieszaj. Do masy czekoladowej wmieszaj jajka, a następnie partiami dodawaj suche składniki. Na końcu dodaj pokrojone orzechy włoskie oraz 150 g posiekanych krówek. Ciasto przełóż do foremki. Górę posyp pozostałą ilością posiekanych krówek.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 30 min.

Upieczone ciasto będzie na środku bardziej płynne. Przed podaniem należy je wystudzić, a następnie dokładnie schłodzić minimum 3 h w lodówce.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Karmelowe brownie z krówkami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1599kJ
382kcal
1779kJ
425kcal
Tłuszcz 0g 0g
Węglowodany 38.65g 42.94g
Białko 0g 0g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt