
Cytrynowe bezglutenowe ciasto z białą czekoladą
Składniki
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do 170°C. Blachę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem, aż do uzyskania jasnej i puszystej konsystencji.
50 g czekolady posiekaj na drobne kawałki. Pozostałą część rozpuść w miseczce, nad garnkiem z gotująca się wodą. Rozpuszczoną czekoladę przelej do masy jajecznej i całość wymieszaj mikserem. Następnie dodaj zmielone migdały, sodę i ekstrakt. Całość dokładnie wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszaj łyżką.
Ciasto przełóż do blachy i posyp je płatkami migdałów. Wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 35 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Upieczone ciasto wystudź i pokrój na kwadraty.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Bezglutenowy mazurek z bakaliami

Ciasteczka korzenne

Mazurek wielkanocny z solonym karmelem

Gąsienica babeczkowa

Cytrynowa kostka bez pieczenia

Cytrynowy sernik z serków homogenizowanych
