PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem śliwkowy z rumem

Dżem ze śliwek z rumową nutą

5 słoików (po 200 ml)

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem śliwkowy z rumem

Składniki:

1000 g śliwek węgierek (bez pestek)
1 opak. Cukru żelującego 3:1 Dr. Oetkera
50 ml rumu

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Umyj śliwki. Następnie wypestkuj i pokrój na małe kawałki. Włóż do garnka i dodaj cukier żelujący, wymieszaj. Owoce zagotuj i gotuj przez 5 minut ciągle mieszając. Po tym czasie dodaj rum i całość wymieszaj aż do momentu zniknięcia piany. Gorący dżem nałóż do wyparzonych słoików, szczelnie zamknij pokrywkami i odstaw do góry dnem na ok. 5 minut.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem śliwkowy z rumem

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 201kJ
48kcal
578kJ
138kcal
Tłuszcz 0.05g 0.14g
Węglowodany 11.39g 32.53g
Białko 0.15g 0.43g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!