PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Dżem porzeczkowo-malinowy

Słodko - kwaśny dżem z porzeczek białych i czarnych oraz malin

o 5 słoików (po 200 ml)

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Dżem porzeczkowo-malinowy

Składniki:

300 g porzeczek białych
300 g porzeczek czarnych
500 g malin
0,25 szkl. wody
1 opak. Cukry żelujące 2:1 Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Porzeczki opłukać, osączyć, usunąć szypułki. Maliny przebrać, oczyścić. Owoce przełożyć do garnka, wlać wodę i gotować na wolnym ogniu 10 minut, masę owocową przetrzeć. Wsypać cukier żelujący, mieszając doprowadzić do wrzenia, gotować 2-3 minuty.

Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i ułożyć je dnem do góry.

1 porcja = 25 g

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Dżem porzeczkowo-malinowy

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 247kJ
59kcal
586kJ
140kcal
Tłuszcz 0.07g 0.16g
Węglowodany 15.40g 36.67g
Białko 0.36g 0.85g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!