Flag

Dżem jagodowy z erytrolem

5 słoików (po 200 ml)
Łatwy
20 min
Prosty i szybki przepis na dżem, który zawsze się udaje.
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1000 gjagód
0,5 szt.cytryny (wyciśnięty sok)
120 gerytrolu
1 opak.Żelfixu Uniwersalnego Dr. Oetkera

Zobacz produkty

Picture - Żelfixu Uniwersalnego Dr. Oetkera

Sposób przygotowania

Umyj i osusz jagody. Owoce oraz sok z cytryny przełóż do garnka. Wsyp żelfix, dokładnie wymieszaj i zagotuj cały czas mieszając. Następnie dodaj erytrytol i wymieszaj. Masę doprowadź do wrzenia ciągle mieszając i gotuj 2-3 minuty.
Gorący dżem nakładaj do wyparzonych słoików, szczelnie zamknij. Słoiki odwróć do góry dnem i pozostaw do wystudzenia.