Flag

Drożdżowy placek z rabarbarem i kruszonką

24 porcji
Średni
40 min
Puszyste, mięciutkie ciasto drożdżowe z rabarbarem. Świetny przepis na lato i nie tylko!
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Jeśli używasz drożdży świeżych zrób zaczyn (odlej 50 ml podgrzanego wcześniej mleka, dodaj łyżkę mąki, łyżeczkę cukru i pokruszone drożdże, wymieszaj i odstaw na 10-15 min do podwojenia objętości).


Zamiast Cukru z wanilią Bourbon możesz użyć zamiennie Pasty waniliowej Intense, Ekstraktu naturalnego z wanilii Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów