PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Deser trio z galaretką cytrynową

Warstwowy deser z ciastkami, bitą śmietaną i galaretką o smaku cytrynowym

4 porcje

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Deser trio z galaretką cytrynową

Składniki:

500 ml wody
1 opak. Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
200 g ciastek kakaowych
500 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)
2 łyżki cukru pudru
1 szt. bananów
4 listki mięty

preparation

Przygotowanie

Sposób przygotowania

Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Zawartość torebki z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Następnie przelej galaretkę do płaskiego naczynia.

Ciastka włóż do woreczka i pokrusz je przy pomocy wałka. Łyżkę okruchów ciasteczek odłóż do dekoracji, pozostałą część wsyp do szklanek lub salaterek.

Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem. Ubitą śmietankę przełóż do rękawa cukierniczego i nakładaj na pokruszone ciastka.

Stężałą galaretkę pokrój w kostkę i warstwami nakładaj na zmianę ze śmietanką. Deser posyp odrobiną pokruszonych ciastek i udekoruj plasterkami bananów oraz listkami mięty.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Deser trio z galaretką cytrynową

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 3035 kJ
725 kcal
846 kJ
202 kcal
Tłuszcz 47.22 g 13.15 g
Węglowodany 66.37 g 18.49 g
Białko 9.35 g 2.60 g