Skip to main content
recipe hero image

Deser wegański z kremem czekoladowym

7 porcji
Średni
60 min
Wegańskie ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi i malinami
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Pozostałe ciasto i krem możesz wykorzystać do przygotowania cake popsów lub trufli z rumem. Ciasto pokrusz palcami i wymieszaj z pozostałym kremem lub rozpuszczoną czekoladą (dodaj trochę rumu, jeśli masz ochotę na trufle z rumem), uformuj rękoma niewielkie kulki i schłodź. Do przygotowania cake popsów schłodzone kulki nadziewaj na wysoki patyczek i zamocz w roztopionej czekoladzie. Udekoruj wedle upodobania.
Syrop klonowy możesz zastąpić syropem z agawy.


Ciasto również możesz przygotować w wersji bezglutenowej zastępując mąkę orkiszową, mąką kokosową lub migdałową. Jednak trzeba pamiętać o dostosowaniu ilości mokrych składników, ponieważ mąka kokosowa jest wilgotniejsza od mąki pszennej. 
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Podobne przepisy

Polecane przepisy