PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasto z owocami i galaretką

Pyszysty biszkopt  z kremem jogurtowym, truskawkami i galaretką

o 25 porcji

średnie 60 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasto z owocami i galaretką

Biszkopt:

1 opak. Biszkoptu Dr. Oetkera
4 szt. jajek
3 łyżki wody

Poncz:

1 szt. cytryny (sok z wyciśniętej cytryny)

Krem:

150 g jogurtu naturalnego 2% tł. (schłodzonego)
250 ml wody (schłodzonej)
1 opak. Kremu jogurtowego 3 minuty Dr. Oetkera

Galaretki:

800 ml wody
2 opak. Galaretki o smaku truskawkowym Dr. Oetkera
500 - 600 g truskawek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik podgrzej do temp. 180°C. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Pieczenie

Ciasto nałóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wym. 25 x 30 cm i wstaw do podgrzanego piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 45 - 50 min.

3

Poncz

Ostudzony biszkopt wyjmij z blaszki, zdjemij papier do pieczenia, a następnie włóż z powrotem do blaszki. Biszkopt nasącz sokiem z cytryny.

4

Krem

Do wysokiego naczynia wlej jogurt i wodę, następnie mieszaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość opakowania z kremem.

Po wstępnym połączeniu składników, całość miksuj na najniższych obrotach 3 minuty. Gotowy krem wyłóż na ciasto i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.

5

Galaretki

Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie, odstaw do stężenia.

Truskawki umyj, odszypułkuj i przekrój na pół. Ułóż na kremie.

Tężejącą galaretką zalej truskawki. Całość wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasto z owocami i galaretką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 565kJ
135kcal
498kJ
119kcal
Tłuszcz 3.33g 2.95g
Węglowodany 24.89g 22.03g
Białko 4.84g 4.29g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!