PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasto z owocami i galaretką

Pyszysty biszkopt  z kremem jogurtowym, truskawkami i galaretką

o 25 porcji

średni 60 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasto z owocami i galaretką

Biszkopt:

1 opak. Biszkoptu Dr. Oetkera
4 szt. jajek
3 łyżki wody

Poncz:

1 szt. cytryny (sok z wyciśniętej cytryny)

Krem:

150 g jogurtu naturalnego 2% tł. (schłodzonego)
250 ml wody (schłodzonej)
1 opak. Kremu jogurtowego 3 minuty Dr. Oetkera

Galaretki:

800 ml wody
2 opak. Galaretki o smaku truskawkowym Dr. Oetkera
500 - 600 g truskawek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik podgrzej do temp. 180°C. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Pieczenie

Ciasto nałóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wym. 25 x 30 cm i wstaw do podgrzanego piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 45 - 50 min.

3

Poncz

Ostudzony biszkopt wyjmij z blaszki, zdjemij papier do pieczenia, a następnie włóż z powrotem do blaszki. Biszkopt nasącz sokiem z cytryny.

4

Krem

Do wysokiego naczynia wlej jogurt i wodę, następnie mieszaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość opakowania z kremem.

Po wstępnym połączeniu składników, całość miksuj na najniższych obrotach 3 minuty. Gotowy krem wyłóż na ciasto i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.

5

Galaretki

Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie, odstaw do stężenia.

Truskawki umyj, odszypułkuj i przekrój na pół. Ułóż na kremie.

Tężejącą galaretką zalej truskawki. Całość wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasto z owocami i galaretką

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 565kJ
135kcal
498kJ
119kcal
Tłuszcz 3.33g 2.95g
Węglowodany 24.89g 22.03g
Białko 4.84g 4.29g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt