Flag

Ciasteczka kokosowe bez glutenu

30 sztuk
Łatwy
20 min
Kokosowe ciasteczka z budyniem śmietankowym bez glutenu
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasteczka
130 gmąki kokosowej
1 opak.Budyniu smak śmietankowy Bez glutenu Dr. Oetkera
8 łyżekwiórków kokosowych
90 gcukru pudru
1 szczyptasoli
200 mloleju kokosowego
4 szt.żółtek
250 mlmleka kokosowego

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak śmietankowy Bez glutenu Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180°C, blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wsyp mąkę, budyń śmietankowy bez glutenu, wiórki kokosowe, cukier i sól. Dodaj roztopiony i przestudzony olej kokosowy, zagnieć ciasto. W oddzielnym naczyniu połącz żółtka i mleczko kokosowe, dodaj do masy wyrabiając jednolite ciasto. Z ciasta, formuj małe kuleczki, układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka można także wyłożyć małą gałkownicą do lodów .

2

Pieczenie

Ciastka wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Po upieczeniu ciasteczka ostudź.