PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasteczka francuskie z glazurowaną brzoskwinią

Ciasto francuskie z brzoskwiniami i glazurą z żelatyną z listkami

5 sztuk

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasteczka francuskie z glazurowaną brzoskwinią

Glazura:

2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
100 ml wody wrzącej
1 łyżeczka cukru

Ciasteczka:

1 opak. ciasta francuskiego
1 szt. białka
0,5 puszki brzoskwiń w syropie

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Żelatynę namocz w zimnej wodzie przez 5 minut. Wrzącą wodę przelej do miseczki, dodaj cukier. Wymieszaj do rozpuszczenia się cukru. Żelatynę wyciśnij w dłoni i dodaj do wody z cukrem, wymieszaj i wystudź, mieszając od czasu do czasu.

2

Formowanie ciastek

Na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłóż ciasto francuskie razem z papierem z opakowania, wyprostuj je i pokrój na równe kwadraty, a następnie posmaruj białkiem. Na każdym kwadracie połóż połówkę brzoskwini.

3

Pieczenie

Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika. Piecz na złoty kolor.

Piekarnik gazowy:  200 °C

Piekarnik elektryczny:  200 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 10 min.

Upieczone ciastka odstaw do przestudzenia.

4

Glazurowanie

Wystudzoną glazurę wstaw na chwilę do lodówki, gdy zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze płynną konsystencję, pędzelkiem równomiernie pokryj owoce.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasteczka francuskie z glazurowaną brzoskwinią

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1239kJ
296kcal
733kJ
175kcal
Tłuszcz 14.16g 8.38g
Węglowodany 35.71g 21.13g
Białko 4.62g 2.73g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!