PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Ciasteczka francuskie z glazurowaną brzoskwinią

Ciasto francuskie z brzoskwiniami i glazurą z żelatyną z listkami

5 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Ciasteczka francuskie z glazurowaną brzoskwinią

Glazura:

2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
100 ml wody wrzącej
1 łyżeczka cukru

Ciasteczka:

1 opak. ciasta francuskiego
1 szt. białka
0,5 puszki brzoskwiń w syropie

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Żelatynę namocz w zimnej wodzie przez 5 minut. Wrzącą wodę przelej do miseczki, dodaj cukier. Wymieszaj do rozpuszczenia się cukru. Żelatynę wyciśnij w dłoni i dodaj do wody z cukrem, wymieszaj i wystudź, mieszając od czasu do czasu.

2

Formowanie ciastek

Na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłóż ciasto francuskie razem z papierem z opakowania, wyprostuj je i pokrój na równe kwadraty, a następnie posmaruj białkiem. Na każdym kwadracie połóż połówkę brzoskwini.

3

Pieczenie

Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika. Piecz na złoty kolor.

Piekarnik gazowy:  200 °C

Piekarnik elektryczny:  200 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 10 min.

Upieczone ciastka odstaw do przestudzenia.

4

Glazurowanie

Wystudzoną glazurę wstaw na chwilę do lodówki, gdy zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze płynną konsystencję, pędzelkiem równomiernie pokryj owoce.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Ciasteczka francuskie z glazurowaną brzoskwinią

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1239kJ
296kcal
733kJ
175kcal
Tłuszcz 14.16g 8.38g
Węglowodany 35.71g 21.13g
Białko 4.62g 2.73g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt