PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Cake pops - Wesołe bałwanki

Smaczne, ciasteczkowe lizaki

o 15 - 20 sztuk

średnie 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Cake pops - Wesołe bałwanki

Ciasto:

1 opak. Babki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 g masła
100 ml mleka

Masa:

250 g serka mascarpone
120 g cukru pudru
1 łyżeczka Przyprawy korzennej Dr. Oetkera

Do dekoracji:

2 opak. Polewy gotowej białej Dr. Oetkera
1 opak. Gwiazdek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera
1 opak. Małej Księżniczki Dr. Oetkera
1 opak. Śnieżynek cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, masło i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min. do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto nałóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką keksówki o dł. 25 cm.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika. Po ok. 15 min. pieczenia, natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Piekarnik gazowy:  170 °C

Piekarnik elektryczny:  170 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy nie powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 50 min.

3

Masa

Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. i odstaw do wystudzenia. Następnie ciasto pokrusz w misce. W drugiej misce wymieszaj serek mascarpone z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodaj przyprawę korzenną oraz pokruszone ciasto. Całość dokładnie wymieszaj. Z masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż je na papierze do pieczenia.

4

Dekorowanie

Polewy rozpuść w kąpieli wodnej, odetnij róg opakowania i przelej do miseczki. Patyczki do szaszłyków zamocz w polewie i wbij w przygotowane kulki. Kulki na patykach zamocz w płynnej polewie. Następnie można je umieścić w szklance z cukrem, aby nie przesuwały się. Gdy polewa lekko zastygnie można udekorować lizaki śnieżynkami, perełkami, cukrem błyszczącym oraz pisakami cukrowymi.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Cake pops - Wesołe bałwanki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1507kJ
360kcal
1658kJ
396kcal
Tłuszcz 17.61g 19.35g
Węglowodany 47.11g 51.77g
Białko 3.18g 3.49g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!