PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Blacky brownie

Brownie z czarnym kakao

16 porcji

łatwe 40 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Blacky brownie

Składniki:

200 g masła
200 g czekolady 64%
100 g mąki
20 g Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
1 szczypta soli
200 g cukru
3 szt. jajek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Foremkę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Masło i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (w misce nad garnkiem z gotującą się wodą). Odstaw do przestygnięcia. Do miski wsyp mąkę, czarne kakao i sól. Dokładnie wymieszaj. Do przestudzonej czekolady dodaj cukier i wmiksuj kolejno jajka. Całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę przelej do formy.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 20 min.

Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Blacky brownie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1026kJ
245kcal
1830kJ
437kcal
Tłuszcz 15.55g 27.78g
Węglowodany 22.07g 39.41g
Białko 3.46g 6.17g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt