PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Blacky brownie

Brownie z czarnym kakao

16 porcji

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Blacky brownie

Składniki:

200 g masła
200 g czekolady 64%
100 g mąki
20 g Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
1 szczypta soli
200 g cukru
3 szt. jajek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Foremkę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Masło i czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (w misce nad garnkiem z gotującą się wodą). Odstaw do przestygnięcia. Do miski wsyp mąkę, czarne kakao i sól. Dokładnie wymieszaj. Do przestudzonej czekolady dodaj cukier i wmiksuj kolejno jajka. Całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę przelej do formy.

2

Pieczenie

Ciasto wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 20 min.

Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Blacky brownie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1026kJ
245kcal
1830kJ
437kcal
Tłuszcz 15.55g 27.78g
Węglowodany 22.07g 39.41g
Białko 3.46g 6.17g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej