
Makaroniki cynamonowe
ok. 40 sztuk
Łatwy
20 min
Pyszne połączenie bezy, migdałów i cynamonu
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Ciasto
3 szt.
białka
250 g
cukru
0,5 opak.
5 - 10 kropli
1 łyżeczka
cynamonu
400 g
migdałów mielonych
Do dekoracji
1 opak.
Przygotowanie:
Czas pracy :
20 min
Upiecz:
25 min
1
Sposób przygotowania
Białka ubić na sztywno. Stopniowo dosypywać cukier, nie przerywając miksowania. 2 kopiaste łyżki ubitej piany odłożyć do oddzielnego naczynia. Do pozostałej piany dodać cukier wanilinowy, aromat, cynamon, migdały, całość dokładnie wymieszać.
2
Pieczenie
Z ciasta zrobić kulki. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Wszystkie ciasteczka posmarować odłożoną pianą z białek.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 150 °C
3
Dekorowanie
Po upieczeniu ciastka można posypać cynamonem i dekorować gwiazdkami cukrowymi.
Informacje dodatkowe
Dowiedz się więcej
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?
Podobne przepisy
Polecane przepisy
Ciasteczka z kolorowymi czekoladkami![]()

60 MinŁatwy
Ciasteczka z kolorowymi czekoladkami
60 MinŁatwy
Ciasteczka z kolorowymi czekoladkami
Tradycyjny sernik domowy![]()

90 MinŁatwy
Tradycyjny sernik domowy
90 MinŁatwy
Tradycyjny sernik domowy
Czekoladowe babeczki - Nowy Rok![]()

57 MinŁatwy
Czekoladowe babeczki - Nowy Rok
57 MinŁatwy
Czekoladowe babeczki - Nowy Rok
Blacky brownie![]()

60 MinŁatwy
Blacky brownie
60 MinŁatwy
Blacky brownie
Lustrzana polewa czekoladowa![]()

60 MinŁatwy
Lustrzana polewa czekoladowa
60 MinŁatwy
Lustrzana polewa czekoladowa
Makowiec bezglutenowy![]()

50 MinŁatwy
Makowiec bezglutenowy
50 MinŁatwy
Makowiec bezglutenowy
Karpatkowy torcik z kiwi![]()

60 MinŁatwy
Karpatkowy torcik z kiwi
60 MinŁatwy
Karpatkowy torcik z kiwi