Flag

Malinowy torcik bezowy

ok. 10 - 16 porcji
Łatwy
20 min
Bezy z masą malinową, borówkami i malinami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
350 gbezików
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak.Masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera
Do dekoracji
250 gborówek amerykańskich
500 gmalin

Zobacz produkty

Picture - Masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż warstwą bezików. Na dnie tortownicy ułóż ściśle pierwszą warstwę bezy. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej i krótko zmiksuj do połączenia się składników. Połowę masy wyłóż na bezy, a na niej ułóż kolejną warstwę bezy. Bezy przykryj masą śmietanową.

2

Do dekoracji

Bezę udekoruj borowkami i malinami. Torcik włóż do lodówki na 1 h do schłodzenia.