do przepisu Biszkopt bezglutenowy waniliowy
5 szt. | jajek |
140 g | cukru |
90 g | mąki ryżowej |
40 g | mąki ziemniaczanej |
0,5 łyżeczki | proszku do pieczenia bez glutenu |
2 łyżeczki | Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera |
Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno). Piekarnik nagrzej do temp. 170˚C.
Wszystkie mąki wraz z proszkiem do pieczenia wymieszaj ze sobą bardzo dokładnie.
Białka umieść w misce i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawaj cukier, łyżka po łyżce, aż piana stanie się gęsta i błyszcząca.
Następnie dodawaj kolejno żółtka i ubijaj jeszcze przez chwilę, dodaj ekstrakt i wymieszaj krótko.
Następnie w dwóch / trzech partiach dodawaj wymieszane z proszkiem mąki i mieszaj rózgą delikatnie do połącznia się składników.
Pamiętaj, aby nie mieszać za mocno, aby za bardzo nie zbić piany z białek. Gotową masę na biszkopt przełóż do tortownicy.
Ciasto wstaw do piekarnika. Piecz do tzw. suchego patyczka.
Piekarnik elektryczny: 170 °C
Piekarnik gazowy: 170 °C
Czas pieczenia: ok. 35 - 40 min.
Po upieczeniu biszkopt wyjmij i odstaw na kratce do wystudzenia.
NA PORCJĘ / SZT. | NA 100 G / ML | |
---|---|---|
Wartość energetyczna |
515
kJ
123 kcal |
1055
kJ
252 kcal |
Tłuszcz | 2.50 g | 5.10 g |
Węglowodany | 21.35 g | 43.57 g |
Białko | 3.71 g | 7.58 g |
Ucieszymy się, jeżeli zgodzisz się, abyśmy my i nasi partnerzy używali plików cookie i podobnych technologii. Pozwoli nam to zrozumieć Twoje zachowanie na stronie i odpowiednio dostosować ją do Twoich potrzeb. Ponadto my i nasi partnerzy chcielibyśmy wykorzystywać te dane do pokazywania Tobie spersonalizowanych ofert na ich platformach.
Wykorzystujemy pliki cookie niezbędne, analityczne i marketingowe do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, spersonalizowania treści i reklam, analizowania ruchu w naszej witrynie oraz w celach statystycznych. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Jeśli zgadzasz się abyśmy wykorzystywali wszystkie wskazane powyżej pliki cookie do celów powyżej wymienionych prosimy o kliknięcie „Zgadzam się”. Jeżeli chciałbyś/chciałabyś zdecydować, które z plików cookie będą mogły być wykorzystywane prosimy o wejście w Ustawienia szczegółowe i dokonanie wyboru. Szczegółowe informacje możesz znaleźć w naszej polityce prywatności. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić zdanie odnośnie ustawień plików cookie.
Zarówno te pliki cookie, jak i podobne rozwiązania są nam potrzebne, aby zapewnić działanie podstawowych funkcji naszej strony internetowej. Powyższe obejmuje na przykład zapisywanie tych ustawień. Absolutnie konieczne jest, aby użytkownik nie mógł ich wyłączyć.
Ponadto chcielibyśmy lepiej poznać, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej, aby zoptymalizować ją dla Ciebie i innych użytkowników. W tym celu wykorzystujemy pliki cookie i podobne rozwiązania, które umożliwiają mapowanie zachowań użytkowników, a tym samym pozwolą nam udoskonalić przedstawianą Tobie ofertę.
aktywne
nieaktywne
Aby zapewnić nam możliwość dostosowania naszych kampanii marketingowych do Twoich potrzeb, zbieramy informacje o tym, w jaki sposób trafiasz na naszą witrynę internetową i w jaki sposób korzystasz reagujesz na nasze reklamy. Dzięki temu możemy jeszcze bardziej ulepszyć nie tylko nasze reklamy, ale także treści na naszej stronie. Nasi partnerzy marketingowi także wykorzystują te informacje do własnych celów, np. do personalizacji kont użytkowników lub profili na swojej platformie.
aktywne
nieaktywne
Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania dotyczące naszych produktów i przepisów. Jeśli chcesz podzielić się z nami opinią o naszych produktach, bądź sprawdzić status zamówienia w e-sklepie to dobrze trafiłeś. Czekamy na Twój telefon.
Infolinia czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-18 oraz w niedzielę w godz. 10-13. Koszt połączenia zgodnie z cennikiem Operatora.
Thank you for your message.