Flag

Beza z masą śmietanową i malinami

ok. 10 porcji
Trudny
40 min
Chrupiąca beza z delikatną masą śmietanową i koroną ze świeżych malin
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Beza
4 szt.białka
250 gcukru
1 szczyptasoli
Masa śmietanowa
500 mlśmietanki 30% tł. (schłodzonej)
1 opak.Masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera
Do dekoracji
450 gmalin
5 listkówmięty

Zobacz produkty

Picture - Masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temperatury 110°C (grzanie góra-dół). Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.


Do miski wlej białka, dodaj cukier, sól i miksuj na najwyższych obrotach przez 15 minut, do uzyskania lśniącej, sztywnej masy.

2

Pieczenie

Pianę rozsmaruj na blasze na okrągły blat o grubości około 4 cm.

Czas pieczenia: ok. 180 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 110 °C

3

Masa śmietanowa

Schłodzoną śmietankę ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej. Całość delikatnie wymieszaj na najmniejszych obrotach.

4

Dekorowanie

Na wystudzoną bezę (po ok. 1 h) wyłóż łyżką masę śmietanową i udekoruj malinami i listkami mięty.