PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Bananowe brownie

Ciasto czekoladowe z bananami i kakao

16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Bananowe brownie

Składniki:

150 g mąki
50 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
1 szczypta soli
200 g czekolady gorzkiej
150 g masła
200 g cukru trzcinowego
100 g orzechów włoskich
2 szt. bananów
3 szt. jajek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Blaszkę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wymieszaj mąkę, kakao i sól. Czekoladę, masło i cukier przełóż do miski nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj, aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Orzechy włoskie posiekaj, a banany rozgnieć widelcem. Jajka i banany dodaj do rozpuszczonej czekolady. Składniki suche połącz z mokrymi i dodaj posiekane orzechy włoskie. Ciasto przełóż do formy.

2

Pieczenie

Blachę z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  190 °C

Piekarnik elektryczny:  190 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 25 min.

Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Bananowe brownie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1264kJ
302kcal
1562kJ
373kcal
Tłuszcz 17.49g 21.59g
Węglowodany 31.85g 39.32g
Białko 5.20g 6.41g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii
Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej