PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Bananowe brownie

Ciasto czekoladowe z bananami i kakao

16 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Bananowe brownie

Składniki:

150 g mąki
50 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
1 szczypta soli
200 g czekolady gorzkiej
150 g masła
200 g cukru trzcinowego
100 g orzechów włoskich
2 szt. bananów
3 szt. jajek

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Blaszkę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wymieszaj mąkę, kakao i sól. Czekoladę, masło i cukier przełóż do miski nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj, aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Orzechy włoskie posiekaj, a banany rozgnieć widelcem. Jajka i banany dodaj do rozpuszczonej czekolady. Składniki suche połącz z mokrymi i dodaj posiekane orzechy włoskie. Ciasto przełóż do formy.

2

Pieczenie

Blachę z ciastem wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny:  190 °C

Piekarnik gazowy:  190 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: 25 min.

Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Bananowe brownie

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1264kJ
302kcal
1562kJ
373kcal
Tłuszcz 17.49g 21.59g
Węglowodany 31.85g 39.32g
Białko 5.20g 6.41g