do przepisu Bananowe brownie
150 g | mąki |
50 g | Ciemnego Kakao Dr. Oetkera |
1 szczypta | soli |
200 g | czekolady gorzkiej |
150 g | masła |
200 g | cukru trzcinowego |
100 g | orzechów włoskich |
2 szt. | bananów |
3 szt. | jajek |
Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Blaszkę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wymieszaj mąkę, kakao i sól. Czekoladę, masło i cukier przełóż do miski nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj, aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Orzechy włoskie posiekaj, a banany rozgnieć widelcem. Jajka i banany dodaj do rozpuszczonej czekolady. Składniki suche połącz z mokrymi i dodaj posiekane orzechy włoskie. Ciasto przełóż do formy.
Blachę z ciastem wstaw do piekarnika.
Piekarnik gazowy: 190 °C
Piekarnik elektryczny: 190 °C
Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.
Czas pieczenia: 25 min.
Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
NA PORCJĘ / SZT. | NA 100 G / ML | |
---|---|---|
Wartość energetyczna |
1264kJ 302kcal |
1562kJ 373kcal |
Tłuszcz | 17.49g | 21.59g |
Węglowodany | 31.85g | 39.32g |
Białko | 5.20g | 6.41g |