PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki z bezą i musem malinowym

Babeczki jogurtowe z musem z malin i słodkim bezikiem

12 porcji

średni 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki z bezą i musem malinowym

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Mus:

150 g malin
1 - 2 łyżeczki cukru pudru
2 łyżki wody
2 łyżki wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Do dekoracji:

12 szt. bezy (małych)

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

3

Mus malinowy

Maliny zmiksuj razem z cukrem pudrem, wodą i mąką ziemniaczaną. Przelej do garnka i co chwilę mieszając doprowadź do wrzenia. Uzyskany, gęsty mus przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się pestek.

4

Dekorowanie

Wystudzone babeczki podawaj z musem malinowym i bezikami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki z bezą i musem malinowym

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 946 kJ
226 kcal
1248 kJ
298 kcal
Tłuszcz 9.74 g 12.82 g
Węglowodany 31.70 g 41.70 g
Białko 3.48 g 4.58 g