PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki torebeczki

Mini torebeczki z lukru plastycznego

12 sztuk

łatwy 40 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki torebeczki

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

1 opak. Lukru plastycznego białego Dr. Oetkera
1 opak. Pisaków cukrowych Dr. Oetkera
1 opak. Perełek błyszczących Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika i piecz na środkowym poziomie.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

3

Dekorowanie

Część lukru plastycznego rozwałkuj na grubość ok. 2 mm. Okrągłą foremką do ciastek wytnij kółka i pisakiem cukrowym przyklej do babeczek.

4

Torebka

Z kawałeczka lukru plastycznego (ok. 20 g) zrób kulkę, a następnie uformuj trapez (Zdj. 1).

5

Nożykiem zrób wgłębienie na środku (Zdj. 2).

6

Pisakiem przyczep perełki (Zdj. 3).

7

Gotową torebkę przyczep do babeczki za pomocą pisaka cukrowego.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki torebeczki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1298 kJ
310 kcal
1566 kJ
374 kcal
Tłuszcz 10.86 g 13.08 g
Węglowodany 49.96 g 60.19 g
Białko 2.94 g 3.55 g