PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki na Halloween - Noc z duchami

Z każdego kąta dziś wyszły zjawy i straszą dzieci tak dla zabawy...

12 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki na Halloween - Noc z duchami

Składniki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

2 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
400 ml mleka (schłodzonego)
2 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremki wstaw do piekarnika.

Piekarnik elektryczny: 180 °C

Piekarnik gazowy: 180 °C

Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Dekorowanie

Polewę czekoladową rozpuść w ciepłej wodzie, odetnij róg opakowania i wyciśnij na wierzch babeczek. Odstaw do całkowitego zastygnięcia polewy. Na papierze do pieczenia z polewy wyciśnij oczy i buźki duszków. Odczekaj aż zastygną.

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 min. na najwyższych obrotach, do uzyskania gładkiego kremu. Krem umieść w szprycy z szeroką, okrągłą końcówką i wyciskaj duszki na babeczki.

Z papieru do pieczenia odklej zastygnięte oczy i buźki, a następnie przyklej je do babeczek.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki na Halloween - Noc z duchami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1708 kJ
408 kcal
1398 kJ
334 kcal
Tłuszcz 21.82 g 17.89 g
Węglowodany 47.03 g 38.55 g
Białko 5.51 g 4.51 g