PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki na Halloween - Noc z duchami

Z każdego kąta dziś wyszły zjawy i straszą dzieci tak dla zabawy...

12 porcji

średni 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki na Halloween - Noc z duchami

Składniki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Do dekoracji:

2 opak. Polewy gotowej deserowej Dr. Oetkera
400 ml mleka (schłodzonego)
2 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Upieczone babeczki odstaw do wystudzenia.

3

Dekorowanie

Polewę czekoladową rozpuść w ciepłej wodzie, odetnij róg opakowania i wyciśnij na wierzch babeczek. Odstaw do całkowitego zastygnięcia polewy. Na papierze do pieczenia z polewy wyciśnij oczy i buźki duszków. Odczekaj aż zastygną.

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 min. na najwyższych obrotach, do uzyskania gładkiego kremu. Krem umieść w szprycy z szeroką, okrągłą końcówką i wyciskaj duszki na babeczki.

Z papieru do pieczenia odklej zastygnięte oczy i buźki, a następnie przyklej je do babeczek.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki na Halloween - Noc z duchami

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1708kJ
408kcal
1398kJ
334kcal
Tłuszcz 21.82g 17.89g
Węglowodany 47.03g 38.55g
Białko 5.51g 4.51g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

Fascynujący świat wanilii

Czy wiesz, że wanilia to odmiana storczyka, a jej kwiat rozkwita tylko na jeden dzień? Poznaj sekretne życie przyprawy droższej od srebra. Więcej