Flag

Sernikobrownie z wiśniami

12 porcji
Średni
40 min
Czekoladowy spód brownie, mascarpone i wiśnie. Idealne połączenie!
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Ciasto
200 gczekolady gorzkiej
200 gmasła
200 gcukru
4 szt.jajek
Masa serowa
500 gtwarogu (trzykrotnie mielonego)
250 gserka mascarpone
3 szt.jajek
100 gcukru
1 opak.Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
5 łyżekkonfitury wiśniowej

Zobacz produkty

Picture - Budyniu smak waniliowy Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170°C. Czekoladę z masłem rozpuść w garnku na małym ogniu. Przestudź i wymieszaj z cukrem i jajkami. Masę rozłóż równomiernie w tortownicy.

2

Masa serowa

Twaróg, serek mascarpone, jajka, cukier i budyń wymieszaj mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę serową przełóż delikatnie na masę czekoladową. Na górze rozłóż konfiturę wiśniową i za pomocą widelca utwórz nieregularne wzory.

3

Pieczenie

Ciasto włóż do piekarnika i piecz do zrumienienia.

Czas pieczenia: ok. 60 - 65 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C


Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw w nim ciasto do ostudzenia, a następnie przełóż je do lodówki.