PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Muchomorki

Pyszne babeczki jogurtowe z kremem śmietankowym

12 porcji

średnie 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Muchomorki

Babeczki:

1 opak. Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
75 g jogurtu naturalnego 2% tł.

Krem:

200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
0,5 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 szkl. cukru
0,5 opak. Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
1 opak. Białej fantazji Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.

3

Krem

Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu śmietankowego i miksuj ok. 3 minuty. Następnie dodaj 4 krople czerwonego barwnika. Całość dokładnie wymieszaj, aby uzyskać jednolity kolor i odstaw do lodówki na 10 min. Następnie krem przełóż do rękawa cukierniczego i okrągłą tylką nałóż krem na babeczkę.

4

Dekorowanie

Do woreczka foliowego wsyp szklankę cukru i dodaj 5 kropli czerwonego barwnika. Zamknij woreczek i potrząsając i ugniatając mieszaj cukier z barwnikiem, aż cukier osiągnie jednolity kolor. Cukier przesyp do miseczki. Babeczki z kremem obtocz w czerwonym cukrze. Na koniec udekoruj perełkami.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Muchomorki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1465kJ
350kcal
1407kJ
336kcal
Tłuszcz 12.36g 11.88g
Węglowodany 55.29g 53.17g
Białko 4.08g 3.93g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!