Flag

Babeczki czekoladowe

12 porcji
Łatwy
20 min
Babeczki czekoladowe z Cukrem wanilinowym Premium Dr. Oetkera
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Babeczki
260 gmąki
2 łyżeczkiProszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
220 gcukru
1 opak.Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
20 gkakao
150 gmasła
230 mlmleka
1 szt.jajka
100 gczekolady gorzkiej
40 gkonfitury wiśniowej

Zobacz produkty

Picture - Proszku do pieczenia 30 g Dr. Oetkera
Picture - Cukru wanilinowego 16 g Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Formę do babeczek wyłóż papilotkami. W misce wymieszaj mąkę, proszek, cukier, cukier wanilinowy i kakao. Rozpuść masło, wymieszaj z letnim mlekiem i jajkiem. Do masy jajecznej dodaj suche składniki i wymieszaj do połączenia składników. Czekoladę pokrój w kostkę i wmieszaj do masy. Gotowe ciasto nakładaj łyżką do papilotek do 2/3 ich wysokości. Małą łyżeczką delikatnie zrób wgłębienie i nakładaj po łyżeczce konfitury. Konfiturę lekko przykryj ciastem.

2

Pieczenie

Formę z babeczkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: 25 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.