PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Choinki

Czekoladowe babeczki z kremem śmietankowym i konfetti

12 porcji

łatwy 20 min

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Choinki

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem:

200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Konfetti Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Nastepnie dodaj kilka kropli barwnika (do uzyskania odpowiedniego odcienia) i dokładnie wymieszaj. Krem umieścić w woreczku z ozdobną końcówką. Wierzch babeczek lekko zetnij będzie on podstawą choinki. Zdejmij foremki i każdą z wystudzonych babeczek przekrój poziomo na połowę. Wyciskaj krem najpierw na jednej połowie babeczki, a następnie przykryj drugą połową i udekoruj ponownie kremem spód babeczki, który będzie wierzchołkiem choinki.

4

Dekorowanie

Babeczki udekoruj posypką.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Choinki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1105kJ
264kcal
1285kJ
307kcal
Tłuszcz 12.24g 14.23g
Węglowodany 34.39g 39.99g
Białko 3.97g 4.62g
Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt