PLIKI COOKIE na stronie internetowej DR. OETKER

Ta strona zapisuje pliki cookie na Twoim urządzeniu komputerowym, aby usprawnić jej działanie, a także pozwolić nam i naszym partnerom poznać sposób, w jaki korzystasz z naszej strony. Dalsze korzystanie z tego serwisu (poprzez kliknięcie, nawigację i przewijanie) lub usunięcie niniejszej informacji o plikach cookie oznacza zgodę na stosowanie i wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji na temat plików cookie i sposobu ich usunięcia można znaleźć w naszej polityce prywatności.

Babeczki Choinki

Czekoladowe babeczki z kremem śmietankowym i konfetti

12 porcji

łatwe 20 Minuty

Składniki

Składniki

do przepisu Babeczki Choinki

Babeczki:

1 opak. Babeczek czekoladowych ze skórką pomarańczy Dr. Oetkera
2 szt. jajek
100 ml oleju
100 ml wody

Krem:

200 ml mleka (schłodzonego)
1 opak. Kremu do tortów i ciast smak śmietankowy Dr. Oetkera
1 opak. Barwnika spożywczego zielonego Dr. Oetkera

Do dekoracji:

1 opak. Konfetti Dr. Oetkera

preparation

Przygotowanie

1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Babeczki wstaw do piekarnika.

Piekarnik gazowy:  180 °C

Piekarnik elektryczny:  180 °C

Dodatkowe informacje:  Piekarnik gazowy powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany.

Czas pieczenia: o 17 - 20 min.

3

Krem

Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Nastepnie dodaj kilka kropli barwnika (do uzyskania odpowiedniego odcienia) i dokładnie wymieszaj. Krem umieścić w woreczku z ozdobną końcówką. Wierzch babeczek lekko zetnij będzie on podstawą choinki. Zdejmij foremki i każdą z wystudzonych babeczek przekrój poziomo na połowę. Wyciskaj krem najpierw na jednej połowie babeczki, a następnie przykryj drugą połową i udekoruj ponownie kremem spód babeczki, który będzie wierzchołkiem choinki.

4

Dekorowanie

Babeczki udekoruj posypką.

Informacje o wartościach odżywczych do przepisu Babeczki Choinki

NA PORCJĘ / SZT. NA 100 G / ML
Wartość energetyczna 1105kJ
264kcal
1285kJ
307kcal
Tłuszcz 12.24g 14.23g
Węglowodany 34.39g 39.99g
Białko 3.97g 4.62g

Potrzebne produkty

Po szczegóły kliknij na produkt

NASZE PRODUKTY

Słodkie dekoracje

Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!