
Waniliowa tarta z kremem mascarpone
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Wszystkie składniki do spodu szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i przełóż na na spód i brzegi formy do tarty o śr. 23 cm, ponakłuwaj widelcem. Odstaw do schłodzenia na ok. 30 minut.
Schłodzone ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.
Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder. Krem przełóż na upieczony spód.
Płatki migdałów upraż na suchej patelni tak, aby się przyrumieniły i wystudź. Ciasto udekoruj płatkami oraz owocami. Na koniec tartę oprósz cukrem pudrem.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Ciasto marchewkowe dla piłkarzy

Sernik na zimno z płatkami kukurydzianymi

Pierniczki Pani Teresy

Naked Cake - Egzotyczny tort

Waniliowa babka z lukrem i pistacjami

Waniliowa tarta z orzechami pekan
