Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 170° C (góra-dół).
Ciasteczka przełóż do malaksera i pokrusz na piasek, masło rozpuść. Masę ciasteczkową wyłóż równomiernie łyżką na przygotowaną tortownicę.
Spód podpiecz w piekarniku. Odstaw do ostygnięcia.
Czas pieczenia: 10 - 12 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Ubij białka. Żółtka wymieszaj z twarogiem, kajmakiem, puree z dyni, przyprawami, śmietaną, cukrem i sernixem.
Delikatnie wmieszaj ubite wcześniej białka i wylej masę na podpieczony spód. Wstaw do piekarnika.
Upieczony sernik pozostaw w piekarniku do wystudzenia, a następnie przełóż do lodówki.
Czas pieczenia: ok. 90 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Kajmak zmiksuj ze śmietaną. Wyłóż masę na wierzch i posyp orzechami. Sernik wstaw do lodówki do stężenia polewy.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki