
Królewna Śnieżka
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstawić do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Upieczone babeczki ostudzić.
Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko. Zawartość opakowania kremu wsypać do mleka i miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach, do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskać na środek babeczek. Udekorować srebrnymi perełkami i ozdobami z czekolady na Boże Narodzenie.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Rogaliki Madzi

Sernik na zimno z krystaliczną niespodzianką

Strucla makowa

Pierniczki gwiazdki i śnieżynki

Kruchy placek z waniliową pianką

Królewski sernik czekoladowy
