Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180° C (góra-dół).
W misie miksera krótko zagnieć mąkę, masło, cukier i proszek do pieczenia do uzyskania konsystencji kruszonki. Dodaj żółtka, zagnieć tylko do połączenia składników. Wyłóż ciastem dno tortownicy i odstaw do zamrażarki na 30 min.
Spód podpiecz do uzyskania złotego koloru. Odstaw do ostygnięcia.
Czas pieczenia: ok. 10 - 12 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Ubij białka.
Twaróg, śmietankę, mascarpone, żółtka, cukier, pastę waniliową i Sernix zmiksuj krótko do połączenia składników. Delikatnie wmieszaj białka i wylej masę na podpieczony spód. Wstaw do piekarnika.
Upieczony sernik pozostaw w piekarniku do wystudzenia, a następnie przełóż do lodówki.
Czas pieczenia: ok. 90 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C
Schłodzone ciasto posyp cienką warstwą brązowego cukru. Przy pomocy palnika gazowego opal cukier, który utworzy warstwę chrupiącego karmelu.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki