
Indyk w galarecie
Składniki
Zobacz produkty
Przygotowanie:
Jajko ugotować na twardo, pokroić w plasterki. Groszek i szparagi osączyć na sicie. Wędlinę z indyka pokroić na kawałki. Zagotować 1 litr wody, zestawić z ognia, rozpuścić 2 kostki rosołowe, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wywar doprawić solą i pieprzem. Na dno prostokątnej formy do ciast (o długości 24 cm) wlać cienką warstwę wywaru, zostawić do stężenia. Ułożyć w równych odległościach plasterki jajka i szparagi, wsypać część groszku. Wlać ponownie część wywaru, odstawić do zastygnięcia. Szparagi oraz 6 przekrojonych na pół oliwek ułożyć na bokach formy. Rozłożyć mięso, wsypać resztę groszku i zalać pozostałym wywarem. Naczynie wstawić na kilka godzin do lodówki.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Chleb pszenno-żytni na zakwasie żytnim

Tarta na słono

Bułeczki z pieczarkami

Śledziki w śmietanie

Focaccia

Kieszonki cebulowo - śliwkowe
