
Indiańska uczta
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej i wylej do miseczki. Okrągłe biszkopty maczaj w polewie - to będą włosy Indianina. Poczekaj aż polewa zastygnie. Następnie zrób kolorową opaskę. Lukier domowy rozmieszaj z 3 łyżeczkami gorącej wody. Z lukru zrób cienki pasek na biszkopcie i posyp perełkami cukrowymi. Płatki stokrotek przymocuj przed zastygnięciem lukru. Następnie ozdób je kolorowymi pisakami. Oczy i usta Indianina namaluj pisakami.
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowany krem przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na babeczki. Wierzch babeczek udekoruj przygotowanymi wcześniej biszkoptami.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Tort Boisko

Ciasto z gruszkami

Babeczki czekoladowe z serduszkami

Profiterole – mini ptysie z kremem ajerkoniakowym

Gwiazdki marcepanowe Mikołaja

Jabłecznik z bezą
