
Czarne babeczki - duszki
Składniki
Przygotowanie:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, mleko i olej. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 18 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: ok. 175 °C
Upieczone babeczki wystudź.
Białym pisakiem narysuj kontury duszków. Do miseczki przesyp zawartość opakowania lukru i wymieszaj z dwiema łyżeczkami wody. Łyżeczką wypełniaj kontury duszków. Przy pomocy czarnego pisaka zrób oczy.
Podobne przepisy
Polecane przepisy

Ciasto z sercem

Ciasto Wiewiórka

Piernik czekoladowy

Truskawkowe mini tartaletki

Czarna beza z masą śmietankową i owocami

Czarne babeczki z pająkiem
