Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Upieczone babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
Lukier gotowy zielony rozpuść w kąpieli wodnej, następnie odetnij róg opakowania i wylej na wystudzone babeczki. Odczekaj, aż lukier zacznie zastygać. Przed jego zastygnięciem babeczki należy udekorować posypką oraz zielonymi listkami, aby powstały grzbiety dinozaurów.
Na papierze do pieczenia wyciśnij pisak cukrowy biały i uformuj z niego głowy dinozaurów. Głowy umieść na wierzchu babeczek. Z brązowych cukierków wykonaj oczy. Czerwonym pisakiem namaluj języki dinozaurów.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki