Flag

Babeczki z masą śmietanową i owocami

12 porcji
Średni
40 min
Letnia przygoda z malinami i jagodami
Składniki
Przygotowanie
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów

Picture - Hero image

Składniki

Składniki
1 opak.Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
2 szt.jajek
100 mloleju
75 gjogurtu naturalnego 2% tł.
Do dekoracji
500 mlśmietanki 30% tł.
1 opak.Masy śmietanowej śmietankowej Dr. Oetkera
200 gjagód
12 szt.malin

Zobacz produkty

Picture - Babeczek jogurtowych Dr. Oetkera
Picture - Masy śmietanowej śmietankowej Dr. Oetkera
1

Sposób przygotowania

Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.

2

Pieczenie

Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.

Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.

Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C


Upieczone babeczki ostudź.

3

Dekorowanie

Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania wsyp zawartość opakowania masy śmietanowej i delikatnie miksuj na najniższych obrotach. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na babeczki. Następnie posyp każdą babeczkę jagodami, a na wierzchu ułóż maliny.