Flag

Panna Cotta waniliowa z sosem truskawkowym

4 porcje
Średni
40 min
Pyszna i lekka Panna Cotta z laską wanilii Bourbon i sosem truskawkowym
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
W celu ułatwienia wyjęcia deseru zanurz go na kilka sekund w gorącej wodzie, przyłóż talerzyk i obróć lub oddziel go od naczynia nożykiem z cienkim, gładkim ostrzem.

Dla urozmaicenia smaku, do mleka i śmietanki można dodać 2 łyżki rumu kokosowego.

Waniliową Panna Cottę można podawać nie tylko w klasycznej postaci, ale również ze świeżymi owocami i musami owocowymi.

Jeśli nie masz czasu na przygotowanie sosu użyj gotowego Sosu truskawkowego Dr. Oetkera.

Zamiast Laski wanilii możesz użyć zamiennie Pasty waniliowej Intense, Ekstraktu naturalnego z wanilii Bourbon lub Cukru z wanilią Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów